Visokiausios mišrainės yra populiarus reiškinys ant lietuviško šventinio stalo, todėl aš tikiu, kad esate jų matę ir ragavę įvairių įvairiausių. Bet aš esu beveik tikras ir galėčiau lažintis, kad šios mišrainės dar nesate ragavę ir štai kodėl.

Gūdžiais 2000-aisiais metais aš dirbau Spaudos rūmuose Vilniuje. Antrame rūmų aukšte, šalia tuometinio Keistuolių teatro ir BTV didžiosios studijos, buvo jauki kavinė, kurioje mes dažnai pietaudavome ar leisdavome ilgus „darbinius” vakarus. Joje sukosi šaunios moterys (jeigu mane skaitote – nuoširdūs linkėjimai jums!), kurios gamino ir šią mišrainę. Ji buvo paprasta, labai gardi, aš ją pamėgau ir dažnai valgydavau. Ir štai esmė: jeigu kitų mišrainių receptai su nedidelėmis improvizacijomis būdavo sutinkami ant kitų šventinių stalų ar kavinėse bei užkandinėse, tai šios mišrainės recepto nesu niekada ragavęs anksčiau ir niekur neradau po to, kai nustojau darbuotis Spaudos rūmuose. Todėl taip drąsiai teigiu, kad šios mišrainės jums neteko ragauti.

Ir jei išties neteko – pasigaminkite ją, kad ir šių Naujųjų metų sutikimo proga. Aš pažadu, kad ji pirma dings nuo stalo 😉

Produktai:

  • ~500g. karštai rūkytos vištienos mėsos be odos ir kaulų
  • 1 didelis poras (baltoji jo dalis)
  • 400g. skardinė konservuotų kukurūzų
  • 800g. skardinė konservuotų ananasų
  • 2-3 šaukštai majonezo

Gamyba:

  • vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais
  • porą supjaustykite plonais pusžiedžiais
  • ananasus nusunkite ir supjaustykite mažais kubeliais
  • kukurūzus nusunkite
  • viską sumaišykite dubenyje su majonezu

Labai paprasta, labai greita pagaminti, produktų rasite net ir nedidelėse parduotuvėse o rezultatas jus maloniai nustebins. Beje, jeigu norėsis šiek tiek papildomo pikantiškumo – įberkite truputį baltųjų maltų pipirų. Jie susilies su majonezu, bet duos kandžią kartumo natą.

Skanaus! 🙂