Šiandien – kalendorinis vidurvasaris. Tai reiškia, kad sezoninės daržo gėrybės ima artėti link savo piko. Ir dabar prasideda naminių pomidorų sezonas. Ne tų, kurie atvežti iš už jūsų – marių, o tie, kuriuos skiname vietoje ir jie kupini puikaus skonio ir aromato.
Idant jų valgytume kuo daugiau – pateiksiu vieną labai paprastą receptuką kaip pagardinti skaniuosius pomidorus juos trumpai pamarinuojant. Čia bus svarbus skaičius trys – juo remsimės konstruodami marinatą.
Dubenyje reikia sumaišyti tris šaukštus aliejaus, tris šaukštus raudonojo vyno acto, tris arbatinius šaukštelius druskos, tris šaukštelius cukraus, įspausti tris skilteles česnako ir kiek pabarsčius šviežiai maltų pipirų gauname marinatą pomidorams.
Dabar reikia supjaustyti kilogramą pomidorų stambiomis skiltelėmis ir užpilti ant jų marinatą bei švelniai pamaišyti, idant pomidorai nesubyrėtų, bet pasidengtų marinatu.
Dabar viską uždengiame ir paliekame ben valandai marinuotis. Patiekiame užbarstę kapotais žalumynais. Arba – skonį papildome šviežiomis šilauogėmis, jos irgi jau prasidėjo.
Tai labai skanu. Privalote tai išbandyti, jei tik turite gerai sunokusiu vietinių pomidorų. Jei panaudosite įvairiaspalvius pomidorus bus dar šauniau – papildysite ir vaizdą ir skonį naujomis natomis.
Tiks ir kaip garnyras pagrindiniams patiekalams ir kaip priedas prie ant žarijų keptos mėsos.
Skanaus!