Perfazuojant literatūros klasiką galima deklamuoti |Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą ir per žiemą išgeibusį kūną liekninti kvietė|.
Nors saulelės šiemet dar mažai tebuvo, tačiau dienos ilgėja tarsi primindamos, kad taip lauktas pavasaris ir lengvų rūbų sezonas jau ne už kalnų. Labai gali būti, kad jūs arba jums artimi žmonės prisižadėjo mesti svorį ir atrodyti dailiau. Vien norų, deja, tam neužteks – dar reikės kiek daugiau fizinio aktyvumo bei bent minimalių mitybos pokyčių. Vienas tokių iš efektyvesnių būdų keičiant mitybos įpročius yra atsisakyti paprastųjų angliavandenių ir keisti juos baltymais. Ko gero žinote, kad baltymais turtingas maistas yra ne tik maistingas, bet ir sotus, todėl ilgiau neišalksite ir suvartosite mažiau per tą patį laiką.
Vienas iš mano mėgiamų valgių po fizinės treniruotės yra konservuoto tuno mišrainė su virtais kiaušiniais. Paprasta, greitai paruošiama, maistinga ir svarbiausia – gardi. Aš tiek įgudau ją gamindamas, kad kiaušinius pradedu virti prieš eidamas į dušą, o nusiprausus kiaušiniai būna išvirę ir jau galima juos aušinti bei naudoti mišrainei. Patogu, kaip kažin ką.
Konservuoto tuno mišrainė su kiaušiniais ir agurkėliais
- 3 kietai virti kiaušiniai
- 130g skardinė konservuoto tuno
- 2 marinuoti agurkėliai
- 1/2 galvutės raudonojo svogūno
- Šakelė šviežių krapų
- 2 šaukštai majonezo
- Tuną nusunkiame, dedame į dubenį ir susmulkiname šakute.
- Kiaušinius nulupame, supjaustome kubeliais, svogūną supjaustome kuo smulkiau.
- Agurkus pjaustome nedideliais kubeliais, krapus smulkiai sukapojame.
- Viską dedame ant tuno dubenyje, dedame majonezą, išmaišome.
Labai paprasta, greita ir sotu.
Jei norit mišrainę galima praturtinti pjaustytomis alyvuogėmis, kaparėliais. Gal būt marinuotais pievagrybiais ar kitais grybais. Ir kaip matote, ši mišrainė tiks ir keto mitybos gerbėjams. Tik reiktų įsitikinti, kad marinuoti agurkėliai neturėtų pridėtinio cukraus. Arba tiesiog juos pakeisti raugintais arba šviežiais agurkais arba saliero kotų kubeliais.
Skanaus! 🙂