Menkių kepenėles mėgsta ne visi – jos turi savitą skonį ir yra labai riebios. 100g kepenėlių turi savyje 432kcal ir iš jų net 43g sudaro riebalai.
Tačiau reikia nepamiršti jų naudingųjų savybių: jos turtingos Omega-3 rūgštimis, turi daug vitamino D ir A, jose yra heparino – medžiagos, kuri skystina kraują ir apsaugo nuo trombocitų sulipimo, jų vartojimas gali padėti sumažinti trombų susidarymo ir širdies ir kraujagyslių ligų išsivystymo riziką.
Ir tinkamai paruošus bei pateikus, jos gali būti labai skanios.
Tam reikia:
- 2 kietai išvirtus kiaušinius supjaustyti kubeliais ir įmaišyti su menkės kepenėlėmis (nedidelė skardin, gal ~150g) beu šakute sutrinti viską iki smulkių gabalėlių.
- Smulkiai sukapoti pluoštelį svogūnų laiškų ir smulkiais kubeliais supjaustyti 2-3 marinuotus agurkėlius
- Viską sumaišyti įdedant šaukštelį garstyčių su grūdeliais ir šiek tiek majonezo, kad produktai suliptų į užtepėlę.
- Pateikti su paskrudinta tamsia duona, valgyti užtepant ant gabalėlio duonos.
Tai išties labai skanu. Ir aš galėčiau šabloniškai sakyti, kad tai taip skanu, jog negalėsite atsitraukti, bet tai būtų netiesa. Ši užtepėlė labai labai soti, todėl suvalgius vos kelis kasnio dydžio užkandukus pajusite sotumo jausmą.
Ypač skanu, jei valgant paskrudinta duona būna dar karšta. Skanaus!