Visiškai paprastas, labai greitas ir labai skanų rezultatą suteikiantis lašišos paruošimo būdas. 10 minučių kepimo ir byranti, bet sultinga (nes riebi) žuvis garuos jūsų lėkštėje.

Paslaptis – marinatas. Jam paruošti reikės:

  • 2 citrinų sulčių
  • saujos petražolių lapelių
  • keleto baziliko lapelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų vandens
  • 4 česnako skiltelių
  • šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių arba 1 nedidelės aitriosios paprikos
  • arbatinio šaukštelio su kaupu druskos
  • valgomojo šaukšto medaus
  • 4 lašišos pjausnių

Visus produktus, išskyrus lašišą, sudėkite į blenderį ir išsukite, kol medus ištirps skystyje. Lašišą dažniausiai pjausto storomis ir plonomis riekėmis – rinkitės storas, bent dviejų pirštų storio. Pjaukite į dvi dalis išimdami stuburo kaulą ir šoninius kaulus. Jei kaulų liks, pašalinkite juos pincetu ar peilio galiuku.

Paruoštus lašišos gabalėlius dėkite į nedidelį indą ir užpilkite paruoštu marinatu. Palaikykite 5-7 minutes ir galima išimti, bei pradėti kepti.

Kepimo būdai du: galima kepti ant žarijų arba orkaitėje. Kepant ant žarijų rekomenduoju panaudoti vandenyje mirkytą kietmedžio lenetelę, arba tiesiai ant grotelių, dedant oda žemyn (link žarijų). Kepti ~8..10min. ir vieną kartą apvertus paskrudinti viršų dėl grožio, nuimti ir pateikti.

Kepant orkaitėje sudėkite gabalėlius ant skardelės ir pašaukite į +200C įkaitintą orkaitę grilio režimu. Kepkite 10-12min. kol viršus dailiai paskrus.

Taip paruoštai lašišai į garnyrą dera kuskusas. Ir mėgiamos keptos ar šviežios daržovės.

Skanaus!