Perlinės kruopos, morkos ir grybai yra tokia šventoji trejybė, kaip bazilikas, riešutai ir aliejus pesto padaže. Šie produktai atrodo sukurti tam, kad būtų naudojami kartu ir papildytų vienas kitą. O dar jeigu grybai ne šiaip pievagrybiai, o savo rankomis rinkti baravykai tuomet skonio malonumai ir valgytojų komplimentai bus jums garantuoti.

Tad šį kartą apie labai naminį, žiemišką valgį iš perlinių kruopų, kuris yra paprastas, nebrangus, lengvai paruošiamas ir gali nudžiuginti gausų valgytojų būrį. Recepte minimi produktų kiekiai skirti pamaitinti 4 valgytojus, tad jeigu gaminsite patiekalą didesniam būriui, tuomet perskaičiuokite produktų kiekius atatinkamai.

Perlinių kruopų troškinys su grybais ir mėsa

  • 400g. liesos kiaulienos arba vištienos, supjaustytos kubeliais
  • 100g. perlinių kruopų, bent 3 valandas mirkytų vandenyje
  • 1 svogūnas, 1 morka smulkinti kubeliais
  • 1/4 saliero šaknies arba 2 stiebai smulkinti kubeliais
  • 5-6 baravykai arba 100g. pievagrybių, smulkinti
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui
  • 1l vandens
  • smulkintų krapų lapelių ir 3 česnako skiltelės pagardinimui (jei turite)
  1. Įkaitiname puode aliejų ir apkepame mėsą, kad dailiai apskrustų, išimame.
  2. Tame pačiame puode apkepame svogūną, morką ir salierą 2-3min.
  3. Beriame grybus ir pamaišydami apkepame dar 2-3min.
  4. Dedame pomidorų pastą, barstome maltais pipirais, išmaišę pakaitiname 30 sek.
  5. Dedame apkeptą mėsą, beriame kruopas, užpilame vandeniu, pamaišome.
  6. Kai vanduo ims burbuliuoti - sumažiname ugnį ir ramiai troškiname uždengtu dangčiu 45min.
  7. Sūdome, ragaujame, jei turite - beriame česnakus ir krapus, pamaišome ir nukaičiame.
  8. Leidžiame troškiniui 10min. pailsėti ir pravėsti. Pateikiame.

Paprastas ir labai gardus, guodžiantis troškinys. Tai vieno puodo patiekalas ir jį labai patogu gaminti gamtoje – sodyboje ar žygyje, tiesiog virš laužo, ant gyvos ugnies.

Jeigu nenorite troškinio, tuomet vietoje vandens supilkite 2 litrus sultinio. Gausite sodrią, maistingą sriubą.

Dabar žiema, lauke nuostabiai graži gamta ir turint išmanią orkaitę patiekalo gamybą galima pabaigti joje. Įkaitinkite iki +150C, nustatykite gamybos trukmę 45min. ir pašaukite užvirusį puodą į orkaitę. Ir eikite džiaugtis gamta bei buvimu lauke! Orkaitė ištroškins patiekalą ir pati išsijungs, palaikydama maistą karštą.

Įsivaizduokite kaip šaunu: jūs pareinate pabuvę lauke, pajudėję, gal šiek tiek sušalę ir žinoma – išalkę. O namuose sklinda viliojantys troškinio aromatai…

Sėdate prie stalo, mėgaujatės aromatingu troškiniu, kuris ne tik sušildo bet ir atneša malonų sotumo bei tingumo jausmą. Tuomet išties ima atrodyti, kad gyvenimas nėra jau toks blogas… 😉