Tai dvejopos paskirties gaminys: gali būti naudojama kaip padažas prie ant anglių keptos mėsos arba gali būti naudojama kaip užtepėlė ant šviesios duonos tokiu būdu valgant kaip užkandį. Čia kaip kam patinka ar norisi.

Šis vasariškas patiekalas pagaminamas paprastai ir greitai, kartu išnaudojant dar besikūrenančią kepsninę, kai ji yra per karšta mėsai kepti.

Produktai

2 baklažanai
3 skiltelės česnako
saujelė svogūnų laiškų, baziliko lapelių, kalendros lapelių
druskos, alyvuogių aliejaus

Gamyba

Baklažanus užmesti ant labai karštų anglių ir kartais pavartant kepti, kol pilnai suminkštės.

Nuėmus nuo ugnies perpjauti išilgai ir šaukštu į dubenį išskobti minkštimą.

Sukapoti česnakus, svogūnų laiškus, kalendrą ir baziliką, suberti į baklažanų masę.

Pašlakstyti alyvuogių aliejumi, pasūdyti, išmaišyti.

Pateikti kaip užkandį arba padažą prie keptos mėsos.

 

Kaip užkandis ši užtepėlė labai gardu ant gabalėlio itališkos čiabatos, papildomai pašlakstytos šlakeliu alyvuogių aliejaus ir keliais lašeliais balzamiko acto. Skanaus! 🙂