Būna, kad nesiseka. Tiesiog nesiseka ir tiek. Kiek besistengtum. Tačiau ta beviltiška būsena anksčiau ar vėliau praeina ir vėl po truputį ima sektis.

Pavyzdžiui nutinka taip, kad rugsėjis pasitaiko švelnus ir šiltas tartum aksominė vasara. Ir pagaliau baigiasi visi neatidėliotini darbai ir reikalai. Ir dar užtinki, kad beveik prabanga tapusi žuvis (turiu omenyje kainą) tampa tos dienos preke ir jai taikoma didelė nuolaida. Tiesiog perki, nešiesi namo ir mintyse jau dėlioji tobulo ir neskubraus vakaro terasoje planus.

Šilta, ramu, terasoje – vadinasi žuvį kepsime ant griliaus. Bus ir kiek kitaip ir namai kepta žuvimi nekvepės. Juolab, kad šis receptas ypatingai paprastas ir labai greit paruošiamas.

Tiesa, kepimui reikės anglinio arba dujinio griliaus su dangčiu ir kepimo indo – aš tam naudoju specialiai griliui gaminamas folijos formeles. Labai patogios.

Taigi, perkame tiek pjausnių, kiek bus valgytojų. Kiekvieną jų nuvalome sausa popierine servetėle nuo žvynų ar ašakų, jei liko pjaustant. Sudedame į kepimo indą ir pabarstome druska.

Į blenderio indą dedame 5-8 skilteles česnako, šluotelę šviežių petražolių lapų, šluotelę šviežių krapų, įmalame juodųjų pipirų ir įpilame kelis šlakelius alyvuogių aliejaus. Tada belenderio dėka viską susmulkiname ir užpilame ant žuvies, ją paversdami taip, kad iš abiejų pusių pasklistų marinatas.

Viskas, paliekame ant stalo marinuotis ir einame kuri griliaus. Kol anglys įsidegs ir grilius apšils žuvis spės pasimarinuoti. Dedame indą tiesiai virš žarijų, uždengiame griliaus dangtį, viršutinę ir apatinę sklendes paliekame pusiau praviras. Kepame 20-30min.

Rezultato nuotraukos nėra, mat dienos jau trumpos ir sutemo gan anksti, bet rezultatas buvo puikus: ir skanu ir nesausa. Aš tikrai kartosiu, rekomenduoju išbandyti ir jums.

Skanaus!