Kalafioras, dar žinomas kaip žiedinis kopūstas, šiuo metu kulinarinėje scenoje išgyvena tikrą savo šlovės renesansą. Nebrangi, skani, lengvai sandėliuojama ir transportuojama daržovė išpopuliarėjo tarp pirkėjų, norinčių gyventi sveikiau ir valgyti daugiau daržovių net ir šaltuoju metų laiku. Iš jo gaminama visa eilė patiekalų – nuo kario iki vegetariško steiko. Aš aptikau receptą, kuris sudarytas iš dviejų pagrindinių produktų – kalafioro ir vištienos, kuris yra lengvai ir greitai pagaminamas, nebrangus, sotus ir netgi draugiškas keto mitybos šalininkams.

Vištieną rekomenduojama rinkti keptą, kiekis – viena krūtinėlė. Tačiau reikia suprasti, kad šis nurodymas nėra kategoriškas, jis labiau bendrinis. Neturint keptos krūtinėlės galima naudoti kitas vištienos dalis, tokiu būdu sunaudojant keptos vištos likučius. Galima naudoti virtą vištieną, jei pirkote vištą ir virėte sultinį. Galima pirkti žalią mėsą, ją pjaustyti gabalėliais ir iškepti keptuvėje. Ir taupant laiką galima tiesiog užsukti į didesnės parduotuvės kulinarijos skyrių bei nusipirkti jau iškeptą vištienos krūtinėlę. Tai sutaupys jums laiko ir aš tame nematau jokios nuodėmės. Elkitės taip, kaip jums patogiau ir tinkamiau.

Vištienos ir kalafioro apkepas

  • 1 kepta vištos krūtinėlė, pjaustyta kubeliais
  • 1 kalafioras
  • 100g riebios grietinės
  • 100g kreminio sūrio
  • 100g tarkuoto kietojo sūrio
  • Pluoštelio svogūnų laiškų
  • 1 šaukštelis česnako granulių
  • 1 šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių (bazilikas, petražolė, raudonėlis ir pan.)
  • aitraus padažo arba prieskonių mišinio jei mėgstate pikantiškiau (nebūtinai)
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  1. Dideliame puode užverdame vandenį, nuimame kalafioro lapus ir baltąją žiedynų dalį pamerkiame į vandenį 4min.
  2. Išimame kalafiorą, atvėsiname, nupjaustome žiedynus ir susmulkiname nedideliais gabalėliais.
  3. Dubenyje sumaišome grietinę, kreminį sūrį, kietąjį sūrį ir prieskonius.
  4. Suberiame smulkintus svogūnų laiškus, kalafiorą, vištienos kubelius, išmaišome.
  5. Mišinį dedame į sviestu arba aliejumi pateptą apkepo indą ir pašauname į +180C orkaitę.
  6. Kepame 40min. arba kol apkepo viršus dailiai apkeps ir paruduos.
  7. Išimame, leidžiame pravėsti ~15min. ir pateikiame. Galima užbarstyti kapotais žalumynais.

Tai tiek to darbo. O iš paminėtų produktų sočia vakariene pamaitinsite keturis valgytojus. Ir aš ne be reikalo miniu vakarienę, nes nors apkepas ir sotus bei maistingas, tačiau neapsunkina skrandžio ir todėl tinkamas vakarienei. Ir, ką jau bekalbėti, tiks kitą dieną nusinešti kaip pietus į darbą, jei tik turite galimybę darbe pasišildyti maistą.

Skanaus!