Blyneliai yra nuostabus pasirinkimas pusryčiams – juos mėgsta, ko gero, visi. Tiesa, vieni mėgsta saldžius lietinius su įdaru ar be, kiti – mielinius blynus, treti – bulvinius blynus su grietine ir lašiša (bičiulis estas minėjo, kad tai puikus patiekalas pusryčiams, kuomet kamuoja pagirios).

Tačiau kartais nutinka taip, kad visų mylimas patiekalas tiesiog „dingsta” iš gaminamų patiekalų sąrašo. Ne todėl, kad neskanus o todėl, kad tiesiog pabodo. Štai, pavyzdžiui, varškėčiai – skanu, sotu, maistinga. Bet suvalgai vieną savaitgalį, kitą – ir jau pabodo. Nustumi idėją į tolimą kertelę kokiam pusmečiui, kol nepasiilgsti.

O galima vos šiek tiek pakeisti įprastą receptą ir tie patys pabodę varškėčiai taps visai naujo skonio blynais, kurie dings nuo stalo nespėję ataušti. Štai, žiūrėkite – aš siūlau gaminti varškėčius su obuoliais.

Varškėčiai su obuoliais

  • 350-400g. varškės
  • 300g. nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių (tai bus 3-4vnt.)
  • 300g. kvietinių miltų
  • 5 kiaušinių
  • 2 šaukštų medaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • šiek tiek druskos
  • aliejaus kepimui
  1. Obuolius galima tarkuoti ir maišyti į bendrą masę, tačiau paprasčiausia sudėti pjaustytus obuolius į indą, pašlakstyti citrinos sultimis, įdėti medų ir blenderiu sutrinti į košę.
  2. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus atidėti, trynius sudėti į obuolių tyrę.
  3. Įdėti miltus ir varškę, viską išmaišyti iki vientisos masės.
  4. Baltymus šiek tiek pasūdyti, išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą.
  5. Kepti keptuvėje ant vidutinės kaitros po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol dailiai paruduos.
  6. Pateikti su grietine ar tiesiog apibarsčius cukraus pudra.

Viską darant tik rankomis teks kiek daugiau padirbėti, nei ties eiliniais varškėčiais, bet jei turite blenderį ar virtuvinį kombainą, kuris maišo tešlą, tuomet darbo yra nedaug.

O rezultatas tikrai nekasdieniškas – varškė, obuoliai ir medus kartu skamba neįtikėtinai gerai. Malonus saldžiarūgštis derinys.

varškėčiai su obuoliais

Iš recepte nurodytų produktų iškepsite 12-14 nemažų blynelių. Tačiau jie yra maistingi ir sotūs, todėl tiek tikrai užteks 4 asmenų pusryčiams. Ypač jei nutarsite pateikti su grietine ir mėgiama uogiene. Tik patariu valgyti juos dar karštus, nes tuomet jie yra minkšti ir purūs. Atvėsę jie irgi skanūs, tačiau kietesni nei tik ką iškepti.

Skanaus!