Na ir kas, kad pavasaris lėtas ir šaltas. Na ir kas, kad šilta tik tada, kai nustoja snigti ir nušvinta saulutė. Pavasario tai nesustabdys ir nėra prasmės gadinti sau nuotaikos. Metai apsisuko, gamta pasidengė žaluma ir vėl prasidėjo smidrų (dar vadinamų šparagais) sezonas. Nors apie juos jau rašiau, tačiau ši daržovė tokia nuostabi, kad kiekvienais metais galėčiau jums pateikti po naują idėją jų gamybai. Šį kartą – paprasta, lengva, nelabai kaloringa, pikantiška ir labai aromatinga keptų smidrų sriuba su česnakais.
Ši sriuba labai paprasta, o ją pasigaminti galima veik per pusvalandį. Esmė tokia: nuplautiems smidrams nupjauname kietąją kotelių dalį ir paskleidžiame kepimo formoje kartu su česnako skiltelėmis. Pašlakstome alyvuogių aliejuje, pasūdome, pabarstome pipirais ir pašauname į karštą orkaitę.
Po ~20min., kai smidrai suminkštės, o česnakai ims ruduoti – viską suberiame į blenderį ar virtuvinį kombainą, įpilame sultinio ir susmulkiname bei išmaišome iki vientisos masės. Pilame į puodą, baliname stikline pieno ar neriebios grietinėlės ir pamaišydami pakaitiname, bet neužverdame. Pateikiame pabarstę kapotais petražolių lapeliais. Galima ir baltos skrudintos duonelės šalia pateikti. Nors jei vis dar lieknėjate artėjant būsimam šiltajam sezonui tai tada ne 🙂
Smidrų sriuba su česnakais
- Ryšulėlis smidrų ~500g.
- 8-10 česnako skiltelių
- 200ml pieno ar neriebios grietinėlės
- 800ml daržovių sultinio
- druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus kepimui
- petražolių lapelių pateikimui
- Smidrus nuplaukite, nupjaukite kotelių galus ir paskleiskite kepimo formoje su česnakais.
- Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pasūdykite, pabarstykite maltais pipirais.
- Kepkite +220C orkaitėje ~20min. kol smidrai suminkštės, o česnakai ims gelsti.
- Sudėkite keptas daržoves į virtuvinį kombainą ar blenderį, supilkite sultinį ir viską išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite masę į puodą, užbalinkite pienu ar grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
- Pateikite pabarstę kapotais petražolių lapeliais.
Iš minėtų produktų kiekio pagaminsite 6 porcijas aromatingos pavasariškos sriubos.