Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Perlinių kruopų troškinys su grybais ir mėsa" from Valgiai.lt
Perlinių kruopų troškinys su grybais ir mėsa
Produktai
- 400g. liesos kiaulienos arba vištienos, supjaustytos kubeliais
- 100g. perlinių kruopų, bent 3 valandas mirkytų vandenyje
- 1 svogūnas, 1 morka smulkinti kubeliais
- 1/4 saliero šaknies arba 2 stiebai smulkinti kubeliais
- 5-6 baravykai arba 100g. pievagrybių, smulkinti
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- druskos, juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
- 1l vandens
- smulkintų krapų lapelių ir 3 česnako skiltelės pagardinimui (jei turite)
Gamyba
- Įkaitiname puode aliejų ir apkepame mėsą, kad dailiai apskrustų, išimame.
- Tame pačiame puode apkepame svogūną, morką ir salierą 2-3min.
- Beriame grybus ir pamaišydami apkepame dar 2-3min.
- Dedame pomidorų pastą, barstome maltais pipirais, išmaišę pakaitiname 30 sek.
- Dedame apkeptą mėsą, beriame kruopas, užpilame vandeniu, pamaišome.
- Kai vanduo ims burbuliuoti - sumažiname ugnį ir ramiai troškiname uždengtu dangčiu 45min.
- Sūdome, ragaujame, jei turite - beriame česnakus ir krapus, pamaišome ir nukaičiame.
- Leidžiame troškiniui 10min. pailsėti ir pravėsti. Pateikiame.