Sveiki visi tie, kas išgyvenote švenčių maratoną! Ar jau atsigavote? Spėjote užlipti ant svarstyklių ir pasibaisėti? Aš – taip 🙂 Ir labai išsigandau pamatęs jų rodmenis , todėl (kaip ir daugelis jūsų) prisižadėjau per šiuos metus numesti svorio. Na, bent kažkiek… Ar prisižadėjote ir jūs? Labai gerai – vadinasi aš turėsiu skaitovų ir šiais metais. O taip užtikrintai sakau todėl, kad sriuba yra vienas iš patikimų pagalbininkų siekiant maitintis ir gyventi sveikiau. Sriuba yra pilnavertis, maistingas, lengvai įsisavinamas ir sveikas patiekalas, kuris pasotins be grėsmės priaugti dar papildomo svorio. Norite lieknėti be streso – valgykite sriubą! O aš jums papasakosiu apie vis naujas, dar neragautas sriubas.

Po švenčių, sunkių ir gausių bei kaloringų patiekalų gausos norisi kažko paprasto, lengvo ir aromatingo. Tokia yra triušienos sriuba, kurią verda garsusis britų šefas Marco Pierre White. Žmogus, turėjęs begalę „pirmų kartų” britų kulinarijoje, tame tarpe tapęs pirmuoju britų šefu, gavusiu Michelin žvaigždę. Man jis yra kulinarijos pasaulio autoritetas ir sektinas pavyzdys. Todėl šiandien su džiaugsmu pristatau jo verdamą labai paprastą, bet labai neprastą naminę triušienos sriubą.

Triušienos sriuba

  • 1 išdarinėtas triušis
  • 6 morkos
  • 2 svogūnai
  • 1 didelis saliero stiebas
  • 2 vištienos sultinio kubeliai
  • 2 lauro lapai
  • alyvuogių aliejaus
  • kapotų petražolių lapelių
  1. Daržoves nuplauname / nulupame / nuskutame jei reikia. Supjaustome nelabai smulkiai. Svogūnus supjaustome plunksnelėmis.
  2. Triušiui pašaliname riebalus (jei tokių yra) ir susmulkiname stambiais gabalais.
  3. Imame ~5l storasienį puodą, į jį beriame daržoves, dedame triušienos gabalus, viską užpilame šaltu vandeniu.
  4. Susmulkiname ir suberiame vištienos sultinio kubelius.
  5. Uždengiame, užverdame ir sumažinę ugnį lėtai verdame vieną valandą.
  6. Dabar dedame lauro lapus, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome saują kapotų petražolių.
  7. Uždengiame, leidžiame pavirti dar 5 minutes ir nukaičiame. Paliekame uždengtame puode pabręsti 15min.
  8. Pateikiame: į sriubinę lėkštę su samčiu įdedame daržovių, ant jų uždedame gabalą triušienos ir užpilame sultiniu.

Štai taip visiškai paprastai. Beje, jei neturite sunkaus didpuodžio, bet turite slow-cook’erį, ar kitą universalų elektrinį puodą – jis kuo puikiausiai tiks! Ši sriuba yra iš „neįmanoma sugadinti” kategorijos. Tiesiog sudėkite ir leiskite jai ramiai išvirti. Tik tiek.

Ši sriuba bus tai, ko jums reikia po ilgų persivalgymo dienų. Ši sriuba labai tiks tiems, kurie prisižadėjo „metu svorį nuo naujų!” – joje labai mažai kalorijų ir beveik nėra angliavandenių. Ši sriuba bus gardi šiandien, gardi kitą dieną ir tikrai džiuginanti šaltuku pasidabinusios žiemos metu. O jeigu ji jums pasirodys pernelyg paprasta ir mažai išraiškinga, tuomet virdami ją kitą kartą galite patobulinti: įberkite dešimtį pievagrybių, džiovintų spanguolių, įmeskite kelias čiobrelio šakeles, įpjaustykite baltosios poro stiebkočio dalies. Pamatysite – sriuba šiek tiek pasikeis ir atrodys tartum visiškai kitokia. Ilgainiui išsirinksite būtent tuos prieskonius, kuriuos mėgstate ir ji taps viena iš jūsų mėgiamiausių sriubų.

Gerų beprasidedančių metų, mielieji! Tegul jie būna geri, jaukūs, kupini naujų įspūdžių ir dar neragautų sriubų!