Mes, Lietuvos gyventojai, mėgstame mišraines. Ir aš tyčia pažymėjau šalį, o ne tautybę, nes gyvenant Lietuvoje visis valgo mišraines, nepriklausomai nuo amžiaus ir tautybės. Tokia ja ta mūsų regiono tradicija ir kulinarinis paprotys. Nes mišrainės yra didis gėris – jos įdomios nes įvairios, jos skanios, jos patogios – galima neštis į darbą. Jos maistingos ir jos nebrangios. Idant patikėtumėte šiuo teiginiu aš jums papasakosiu kaip pasigaminti didelį bliūdą mišrainės su kepat vištiena tiek, kad jos užteks visai plačiai giminei pavaišinti Velykų proga.

Mišrainei reikės:

  • 500g vištienos krūtinėlės (dar druskos, maltų juodųjų pipirų ir aliejaus kepimui)
  • 1/2 saliero gumbo (šaknies)
  • 2 obuolių
  • saujos alyvuogių be kauliukų
  • raudonos saldžiosios paprikos
  • 1/2 raudonojo svogūno galvos (jeigu neketinate mišrainės neštis į darbą)
  • kietalapės salotos galvutės – tiks Iceberg, romaninės ir kitos, kurios ilgainiui nesuglemba ir išlieka traškios

Mišrainės padažui reikės:

  • 5 šaukštų su kaupu „lengvo” majonezo – skirto salotoms ar kito jūsų mėgiamo
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 nedidelio šaukštelio garstyčių
  • maltų juodųjų pipirų ir gal šiek tiek druskos

Mišrainė gaminama taip:

  • vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti druska ir pipirais bei kepti keptuvėje iš abiejų pusių, kol ims švelniai skrusti.
  • iškeptą vištieną išimti ant keptuvės, sudėti ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti ir palikti atvėsti
  • tuo metu nulupame saliero šaknį ir pjaustome mažais kubeliais. Neradus šaknies galima naudoti du stiebkočius, bet skonis bus kiek kitoks.
  • kubeliais supjaustome obuolius, alyvuoges pasmulkinam, papriką supjaustome kubeliais, svogūną labai smulkiai (jei naudosite)
  • kubeliais supjaustome ir pravėsusią vištieną. Viską sumetame į didelį bliūdą.
  • pasigaminame padažą sumaišydami jam skirtus produktus, užpilame ant smulkintų produktų ir išmaišome
  • nuplauname salotų gūžę, nuvarviname, supjaustome ir švelniai įmaišome į mišrainę. Paruošta.

Darbo – pusvalandžiui, jei niekur neskubant. Skubant galima ir greičiau. O valgyti bus išties didžiulis bliūdas skanaus užkandžio. Tiks ir kasdienai maisto paįvairinimui ir ant šventinio stalo, jei taip nutiko, kad šventė šį kartą – pas jus.

Skanaus! 🙂