Ne visi patiekalai turi būti prabangūs, išieškoti ir labai stilingi, idant taptų ypatingais. Kartais iš visai primityvių produktų ir procesų galima sukonstruoti fantastiško skonio valgį, kuris bus išgraibstytas nespėjęs atvėsti.
Pavyzdžiui – su svogūnais ir bulvėmis kepta kiauliena.
Šio patiekalo gamybą reikia pradėti nuo padažo, idant jis šiek tiek palauktų jau paruoštas.
Tam reiktų dubenėlyje sumaišyti 2 šaukštus grietinės, 2 šaukštus majonezo, 2 šaukštus sojos padažo, 2 smulkiai kapotas (ar sutraiškytas) skilteles česnako ir smulkiai kapotų krapų bei petražolių. Sumaišėm – palikom, einam kepti.
Patiekalo gamybos proporcijos: 1kg mėsos – 1kg svogūnų – 1kg bulvių.
Kiaulieną geriau naudoti sprandinę – ji minkšta ir sultinga, supjaustom nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupam ir supjaustom plunksnelėm. Nuluptas bulves – kubeliais.
Kiaulieną sūdom, gardinam maltais juodaisiais pipirais ir kepam ant aliejaus didelėje kaitroje kol ims ruduoti. Tada suverčiame svogūnus ir periodiškai pamaišant kepam kol prasidės karamelizacija (jie taps rusvi ir ims gardžiai kvepėti).
Ketuvės turinį išverčiame į bliūdą, į keptuvę pilame šlakelį aliejaus, įkaitinam ir suberiam bulves.Kepam maišydami, sūdom, barstom trupučiu chmeli-suneli prieskonių. Kai bulvės apkeps – grąžinam atgal mėsą su svogūnais ir dar kelias minutes pakaitinam maišydami, idant viskas deramai įkaistų.
Dar karštą patiekalą dedame į dubenėlius, užpilame padažu ir patiekiam valgytojams.
Aš gavau tokį komentarą su nuostaba: čia ką – kebabas be lavašo?
Skonis absoliučiai kebabiškas, na tas, kur pagal klasiką su česnakiniu padažu gaminamas. Ir tai patiekalas, kurį dar ne kartą gaminius, kai kils klausimas „ką pagaminti, kad būtų paprasta, greita ir nepabodę?”. Pabandykit ir jūs.
Skanaus!