Tai sveiki sulaukę Naujų metų, mielieji. Tegul šie metai būna mums visiems būna taikūs ir ramūs, visa kita mes jau kaip nors patys. Ir ačiū, kad ir šiemet toliau skaitote tai, ką jums rašau.

Tie, kas nuosekliai skaito mano blogą gal būt pamena, kaip spalio mėnesį krykštavau apie cukinijų mišrainę žiemai. Atėjo metas papasakoti kaip ir kur ją naudoju.

Vienas iš itin paprastų ir labai vykusių patiekalų yra orkaitėje troškinti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis ir šia mišraine.

Produktai:

1,5kg trumpųjų kiaulienos šonkauliukų arba nugarinės su kauliukais

2 dideli svogūnai

1 kg bulvių

3 didelės morkos

400ml konservuotų pomidorų savo sultyse

700ml stiklainis cukinijų mišrainės

keli šlakeliai aliejaus ir druskos bei pipirų pagardams.

Gamyba:

Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir supjaustę šonkauliukus po vieną apkepiname, kad apskrustų kartu su pusžiedžiais pjaustytais svogūnais

Šonkaulius pasūdome, pabarstome maltais pipirais. Suberiame stambiai pjaustytas morkas, užpilame pomidorais ir jų sultimis, supilame cukinijų mišrainę, ant jos sudedame nuluptas ir stambiai pjaustytas bulves. Stambiai – panašiai kai stalo teniso kamuoliukas ar degtukų dėžutė – tokio dydžio.

Jeigu reikia papildomai galima įpilti stiklinę vandens. Skysčio neturi būti per daug, nes gausite sriubą, o mes gaminame troškinį. Žodžiu skysčio turi būti vos iki bulvių, bet jos neturi jame plaukti.

Kaip suprantate viskas vyksta nenukaitus puodo nuo ugnies, tad palaukiam kol puodas ims po truputį burbuliuoti tada uždengiame dangtį ir pašauname jį į +160C orkaite ~2,5 valandom.

Po nurodyto laiko orkaitę išjungiame, bet neatidarome – leidžiame troškiniui pailsėti ir pravėsti orkaitėje. Jeigu naudojate storasienį ketaus puodą šis procesas gali trukti iki valandos.

Dabar puodą ištraukiame, nudengiame dangtį ir leidžiame troškinio aromatui pasklisti po namus. Patikėkite, valgytojai susirinks patys, net nekviečiami 😉

Troškinys gardus, guodžiantis, bulvės birios, mėsa minkšta ir tirpstanti burnoje – kaip tik tai, ko reikia žiemiškam savaitgaliui.

Idealu, jeigu jūsų orkaitė turi gaminimo trukmės funkciją: nustatote taimerį, idant ji išsijungtų po 2,5 valandos ir keliaujate drąsiai 3 valandom į lauką pabūti gryname ore. Grįžtate iš lauko o namai kvepia aromatingu troškiniu…. Hygge visame savo gražume.

Ką daryti jei neturite mišrainės? Dėkite pjaustytą cukiniją, galima dėti smulkintą porą, saldžios paprikos juostelių jei mėgstate. Ir į berkite prieskonių – kokių nors „mėsos troškiniams”. Rezultatas nebus identiškas, bet bus kažkiek panašus. Vienok su mišraine viskas greičiau ir gardžiau.

Skanaus! 🙂