Tai bus dar vienas vieno puodo receptas. Beje, apie vieną puodą. Kažkuris virtuvės šefas yra pajuokavęs, kad puodas yra ta pati keptuvė, tik be rankenos ir aukštais kraštais. Aš manau, kad tai net nėra juokas ir jeigu receptas leidžia dėti vienus produktus po kitų ir nėra lygiagrečiai vykstančių patiekalo gamybos procesų, tuomet tai yra tik privalumas. Pradedant patogumu, kad ir apkepti ir išvirti ar troškinti galima viename inde, baigiant tuo, kad po kepimo visi prie dugno priskrebę skanukai ištirps virimo metu ir padarys galutinį patiekalą dar ryškesniu. O ir plauti reikės mažiau. O ir kepant inde aukštais kraštais apsitaško mažiau. Tik gamink ir gamink!

Šį kartą labai paprasta, labai nebrangi, labai greitai paruošiama ir labai gardi bei soti grybų sriuba. Ir ji ypač gera, jeigu jūs turite naminio vištienos ar daržovių sultinio. Todėl nepaliausiu kartoti – virkite naminius sultinius ir jūs tapsite sveikesni bei laimingesni. Tikrai tikrai.

Keptų pievagrybių sriuba su česnakais

  • 500g pievagrybių
  • 3 skiltelės česnako
  • 50g sviesto
  • 1l sultinio
  • 2 šaukštai miltų
  • 200ml grietinėlės
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • čiobrelių arba džiovinto raudonėlio
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  1. Puode įkaitintame aliejuje apkepame plonai pjaustytus pievagrybius ir česnaką, kol grybai ims ruduoti;
  2. Šiek tiek pasūdome, pabarstome pipirais, prieskoniais, sumetame sviestą ir maišydami ištirpiname;
  3. Tolygiai apibarstome miltais ir viską lengvai išmaišome, kas grybai pasidengtų miltų-sviesto padažu;
  4. Pilame sultinį, maišome kol užvirs, nugramdome jei kas prikibo prie dugno;
  5. Užvirus paverdame 5-9min. kas sriuba šiek tiek sutirštėtų ir taptų kremine;
  6. Pilame sojos padažą, grietinėlę, išmaišome ir paragaujame. Jei trūksta - pasūdome;
  7. Prieš pat užverdant nukaičiame ir patiekiame. Tinka su skrudinta balta duonele.

Gardi, ryški, kreminė. Aromatinga ir stebėtinai vykusi sriuba. Ryškūs kepti grybai, skrudinti miltai, česnako ir sojos padažo natos čia stebėtinai gerai dera ir papildo vieni kitus.

keptų pievagrybių sriuba

Žinoma, čia labai tiktų kapoti prieskoniniai žalumynai – na kad ir petražolės. Bet juk už lango žiema ir Kalėdų laukimas. Kokios ten petražolės.

Beje, apie Kalėdų laukimą. Jei esate advento pasninko tradicijų gerbėjai ar šiaip nevalgote gyvulinės kilmės produktų, tai šią sriubą lengva adaptuoti jūsų poreikiams – naudokite daržovių sultinį, keiskite riebalus augaliniais. Grybai, miltai ir česnakas su soja čia groja pagrindiniu smuiku. Visa kita yra bendras fonas.

Skanaus!