Kai Lietuvą užpuola tokie karščiai, kokie tvyro dabar (kas skaitys kada nors –  šį įrašą rašau birželio pabaigoje, o termometras rodo +32C oro t.) – nesinori nieko valgyti. Arba bent jau nieko sunkaus.

Norisi kažko lengvo, vėsaus bet maistingo. Tokiomis dienomis labai tinka ši mano aprašoma mišrainė.

Jai pagaminti reikės:

  • 4 trumpavaisių agurkų
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 300g šviežių žirnelių arba indelio konservuotų
  • keletos svogūnų laiškų
  • pluoštelio krapų

Padažui reikės:

  • 3 marinuotų agurkėlių
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų graikinio jogurto
  • šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • konservuotų jalapenų, jei mėgstate aštriau (bet tai neprivaloma)

Gamyba:

  • agurkus nuplauname, nupjaustome žievelę ir supjaustome kubeliais
  • kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais
  • susmulkiname laiškus ir krapus
  • jei žirneliai konservuoti – nukošiame, jei švieži – išlukštename iš ankščių
  • viską sudedame į vieną dubenį
  • padažui smulkiai sutarkuojame marinuotus agurkėlius, dedame į dubenį kartu su jogurtu ir majonezu, sūdome ir gardiname maltais pipirais bei įdedame smulkintus jalapenus (jei naudojate), viską gerai išmaišome. Gaunasi toks padažas:

šį padažą pilame į dubenį su susmulkintais produktais, viską išmaišome ir valgome gaivia, turtinga baltymais mišraine.

Lengva, greita, skanu ir paprasta, o svarbiausia – maistinga ir gardu.

Esminė pastaba: valgyti reikia vos pagaminus, mišrainė netinka ilgam laikymui, mat vos per valandą iš agurkų ims skirtis sultys ir ji taps pavandenijusi. Tad padarėt – suvalgėt – ir vėl galima tingiai mėgautis kaitria vasaros popiete.

Skanaus!