Kai Lietuvą užpuola tokie karščiai, kokie tvyro dabar (kas skaitys kada nors – šį įrašą rašau birželio pabaigoje, o termometras rodo +32C oro t.) – nesinori nieko valgyti. Arba bent jau nieko sunkaus.
Norisi kažko lengvo, vėsaus bet maistingo. Tokiomis dienomis labai tinka ši mano aprašoma mišrainė.
Jai pagaminti reikės:
- 4 trumpavaisių agurkų
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 300g šviežių žirnelių arba indelio konservuotų
- keletos svogūnų laiškų
- pluoštelio krapų
Padažui reikės:
- 3 marinuotų agurkėlių
- 2 šaukštų majonezo
- 2 šaukštų graikinio jogurto
- šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų
- konservuotų jalapenų, jei mėgstate aštriau (bet tai neprivaloma)
Gamyba:
- agurkus nuplauname, nupjaustome žievelę ir supjaustome kubeliais
- kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais
- susmulkiname laiškus ir krapus
- jei žirneliai konservuoti – nukošiame, jei švieži – išlukštename iš ankščių
- viską sudedame į vieną dubenį
- padažui smulkiai sutarkuojame marinuotus agurkėlius, dedame į dubenį kartu su jogurtu ir majonezu, sūdome ir gardiname maltais pipirais bei įdedame smulkintus jalapenus (jei naudojate), viską gerai išmaišome. Gaunasi toks padažas:
šį padažą pilame į dubenį su susmulkintais produktais, viską išmaišome ir valgome gaivia, turtinga baltymais mišraine.
Lengva, greita, skanu ir paprasta, o svarbiausia – maistinga ir gardu.
Esminė pastaba: valgyti reikia vos pagaminus, mišrainė netinka ilgam laikymui, mat vos per valandą iš agurkų ims skirtis sultys ir ji taps pavandenijusi. Tad padarėt – suvalgėt – ir vėl galima tingiai mėgautis kaitria vasaros popiete.
Skanaus!