Tai – dar vienos, labai greitai paruošiamos duonutės receptas, kurio pradžia yra „Įjunkite orkaitę ir nustatykite +180C temperatūrą”. Dažniausiai tokia recepto pradžia būna klaidos (ar vertalo) požymis, mat vėliau paruošimas neretai užtrunka tiek, kad orkaitė ilgą laiką veikia tuščiai eikvodama elektros energiją. Šiuo atveju taip nėra – tešlą duonutei paruošite per tą laiką, kol orkaitė įkais.

Išties, ši duonutė labai paprasta ir greitai pagaminama – jos praktiškai nereikia minkyti. Užtenka įmaišyti visus produktus tarpusavyje ir jau galima kepti. Štai, žiūrėkite:

  1. Į maišymui skirtą indą įpilkite 100ml graikiško alyvuogių aliejaus, 100g ištirpinto sviesto, 150ml pieno ir įmuškite kiaušinį:
  2. Įberkite 250g miltų, 1 šaukštą kepimo miltelių ir 300 – 400g smulkinto feta sūrio. Visus produktus išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų tarpusavyje. Gausite baltą, kreminės konsistencijos tešlą:
  3. Šią tešlą paskleiskite nedideliame kepimo inde, išklotame kepimo popieriumi ir išlyginkite mentele:
  4. Indą pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite 35 – 40 minučių, tol kol visas pyragas taps ryškiai rusvos, dailios spalvos. Tada traukite lauk ir leiskite atvėsti. Duonutė iškepta.

Aš duonutę ištraukiau per anksti, todėl ji buvo nepakankamai traški ir gana minkšta viduje. Nesakau, kad tai blogai, bet norisi, kad jos plutelė būtų traškesnė, labiau paskrudusi.

Kaip matote – nieko sudėtingo, o rezultatas pikantiškas ir gardus. Feta sūris ir alyvuogių aliejus suteikia jai malonaus prieskonio, kuris ją paverčia gardžiu užkandžiu. Palaukite kol pravės, pjaustykite nedideliais stačiakampiais gabaliukais ir patiekite prie taurės vėsaus, nesunkaus raudonojo vyno. Bus puikus derinys.

Skanaus! 🙂