Visiškai paprastas, labai greitas ir labai skanų rezultatą suteikiantis lašišos paruošimo būdas. 10 minučių kepimo ir byranti, bet sultinga (nes riebi) žuvis garuos jūsų lėkštėje.
Paslaptis – marinatas. Jam paruošti reikės:
- 2 citrinų sulčių
- saujos petražolių lapelių
- keleto baziliko lapelių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų vandens
- 4 česnako skiltelių
- šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių arba 1 nedidelės aitriosios paprikos
- arbatinio šaukštelio su kaupu druskos
- valgomojo šaukšto medaus
- 4 lašišos pjausnių
Visus produktus, išskyrus lašišą, sudėkite į blenderį ir išsukite, kol medus ištirps skystyje. Lašišą dažniausiai pjausto storomis ir plonomis riekėmis – rinkitės storas, bent dviejų pirštų storio. Pjaukite į dvi dalis išimdami stuburo kaulą ir šoninius kaulus. Jei kaulų liks, pašalinkite juos pincetu ar peilio galiuku.
Paruoštus lašišos gabalėlius dėkite į nedidelį indą ir užpilkite paruoštu marinatu. Palaikykite 5-7 minutes ir galima išimti, bei pradėti kepti.
Kepimo būdai du: galima kepti ant žarijų arba orkaitėje. Kepant ant žarijų rekomenduoju panaudoti vandenyje mirkytą kietmedžio lenetelę, arba tiesiai ant grotelių, dedant oda žemyn (link žarijų). Kepti ~8..10min. ir vieną kartą apvertus paskrudinti viršų dėl grožio, nuimti ir pateikti.
Kepant orkaitėje sudėkite gabalėlius ant skardelės ir pašaukite į +200C įkaitintą orkaitę grilio režimu. Kepkite 10-12min. kol viršus dailiai paskrus.
Taip paruoštai lašišai į garnyrą dera kuskusas. Ir mėgiamos keptos ar šviežios daržovės.
Skanaus!