Kai nutinka tokia laimė kokie orai yra dabar tai nesinori nei maisto gaminti, nei ką sotaus valgyti. Kartais užtenka šviežios duonutės, lengvo pagardo į kurį galima panardinti duonutę ir vienos – kitos šviežios daržovės užkandžiui. Tokia lengva vakarienė mikliai numalšina alkį, bet nepasunkina ir įkalbina niekur neskubėti. Tiesiog sėdėti, žiūrėti kaip leidžiasi saulė ir mėgautis švelniu, vasarišku vakaru.
Štai jums vieno gardaus mirkalo receptas, kuris primena Graikiją ir jos šiltą svetingumą. Viską galima pasigaminti greitai, paprastai, paskrudinti duonutės ir niekur neskubant vakaroti lauke su vėsaus gėrimo taure rankose. O jeigu šio padažo liks – tiesiog uždenkite jį kuo nors (kad ir maistine plėvele) ir padėkite į šaldytuvą. Taip saugomas jis bus tinkamas naudoti dar dvi – tris dienas.
Kreminis graikiškas feta sūrio padažas
- 150g. feta sūrio
- 100g. minkšto (kreminio) sūrio
- 250ml indelis graikiško jogurto
- 1/2 citrinos sultys ir smulkiai sutarkuota geltonoji žievelės dalis
- 2 į košelę sutraiškytos česnako skiltelės
- sauja smulkiai kapotų krapų ir petražolių lapelių
- 2 labai mažais kubeliais supjaustyti agurkai
- Į virtuvinio plaktuvo indą sudėkite viską, iškyrus žoleles ir agurkus, maišykite kol masė taps vientisa ir kreminė (tai truks kelias minutes).
- Suberkite žoleles ir agurkus, atsargiai įmaišykite juos šaukštu.
- Pateikite dubenėlyje puošdami žalumynų šakelėmis.
Skanaus!