Ryškus, sotus, paprastas Kaukazietiško stiliaus troškinys orkaitėje.

Produktai

  • 1kg jautienos, supjaustytos nedideliais kubeliais
  • 1kg pievagrybių, pjaustytų riekelėmis
  • 500g svogūnų, smulkintų pusžiedžiais
  • 3 pomidorai, smulkinti mažais kubeliais
  • 4 česnako skiltelės, smulkintos mažais kubeliais
  • 100ml aliejaus
  • 50g sviesto
  • 1 šaukštas adžikos padažo
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 šaukštelis Chmeli-sunelli prieskonių mišinio
  • Po 1 pundelį šviežios kalendros, petražolių ir krapų šakelių, smulkiai sukapotų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų

Gamyba

  • Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti pievagrybius ir svogūnus.
  • Sudėti pomidorus, pomidorų pastą, adžiką, Chmeli-sunelli, pipirus ir druską, įmaišyti, pakaitinti 3-5min.
  • Atidėti dalį kapotų žalumynų, kitus suberti į keptuvę kartu su česnakais, įmaišyti, nukaisti.
  • Į troškinimo indo dugną sudėti kubeliais pasmulkintą sviestą ir jautieną.
  • Ant mėsos tolygiai paskleisti keptuvės turinį, uždengti dangtį.
  • Pašauti į +180C orkaitę ir troškinti 2val.
  • Išėmus leisti pravėsti 15-20min, nudengus permaišyti, pateikti porcijiniuose dubenėliuose užbarstant kapotais žalumynais.