Ryškus, sotus, paprastas Kaukazietiško stiliaus troškinys orkaitėje.
Produktai
- 1kg jautienos, supjaustytos nedideliais kubeliais
- 1kg pievagrybių, pjaustytų riekelėmis
- 500g svogūnų, smulkintų pusžiedžiais
- 3 pomidorai, smulkinti mažais kubeliais
- 4 česnako skiltelės, smulkintos mažais kubeliais
- 250ml balto sauso vyno
- 100ml aliejaus
- 50g sviesto
- 1 šaukštas adžikos padažo
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 1 šaukštelis Chmeli-sunelli prieskonių mišinio
- Po 1 pundelį šviežios kalendros, petražolių ir krapų šakelių, smulkiai sukapotų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gamyba
- Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti pievagrybius ir svogūnus.
- Sudėti pomidorus, pomidorų pastą, adžiką, Chmeli-sunelli, pipirus ir druską, įmaišyti, pakaitinti 3-5min.
- Supilti vyną, išmaišyti ir leisti pasitroškinti 5 – 10 min, idant dalis vyno nugaruotų.
- Atidėti dalį kapotų žalumynų, kitus suberti į keptuvę kartu su smulkiai kapotais česnakais, įmaišyti, nukaisti.
- Paragauti ar netrūksta druskos ir prieskonių, esant poreikiui – įdėti papildomai, išmaišyti.
- Į troškinimo indo dugną sudėti kubeliais pasmulkintą sviestą ir jautieną.
- Ant mėsos tolygiai paskleisti keptuvės turinį, uždengti dangtį.
- Pašauti į +180..200C orkaitę ir troškinti 1,5-2val.
- Išėmus leisti pravėsti 15-20min, nudengus permaišyti, pateikti porcijiniuose dubenėliuose užbarstant kapotais žalumynais.