Jei kas pamenat – prieš porą metų dalinausi labai gardaus ir populiaraus užkandžio receptu, kuomet buvo kepami pomidorai su feta sūriu ir valgomi kaip karštas užkandis su šviesia duonute.

Tai, žinokit, šis receptas turi naują savo versiją, tapo pagrindiniu patiekalu ir tikiu, kad bus labai populiarus.

Štai kaip jis gaminamas:

  • Įjunkite orkaitę 180C temperatūrai – tegul kaista
  • Kepimo skardelėje įdėkit 300g lašišos file gabalėlį be kaulų ir odos, 200g vyšninių pomidoriukų, 200g feta sūrio – vientisu gabalu ar kubeliais ir kelias pasmulkintas česnako skilteles
  • Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintu raudonėliu, pašaukite skardelę į orkaitę.
  • Kol produktai kepa – puode užvirkite litrą pasūdyto vandens ir jame išvirkite 250g penne pastos „al dente„.
  • Pastą nukoškite, skardelę ištraukite iš orkaitės, jos turinį susmulkinkite šakute ir išmaišykite.
  • Į skardelėje esantį mišinį suberkite virtą pastą ir išmaišykite, nedelsiant patiekite. Galima užbarstyti kapotais petražolių lapeliais, pašlakstyti česnakiniu alyvuogių aliejumi.

Ir štai jūs gavote begalo gardžią ir sočią, tačiau neapsunkinančią vakarienę 2-3 asmenims. Tai net ne patiekalas, tai kažkoks stebuklas lėkštėse. Būtinai gaminkit.

Skanaus!

Nelabai realistišką iliustraciją viršuje man vėl sugeneravo AI.