Trumpėjančios dienos ir lėtai, bet nenumaldomai vėstantys orai nuolat primena apie beprasidedantį rudenį. Rudenį, kai ilgainiui bus vėsu ar net šalta, galimai vėjuota ir lietinga. Apie orą, kai žvarbi drėgmė mus visus suvarys į namus ir paskatins domėtis šildančiu ir guodžiančiu maistu.

Štai tada prisiminkite šį receptą – itališko stiliaus trintą daržovių sriubą su česnakais. Arba – česnakinę sriubą, jei jums taip patiks labiau, mat česnakų čia dedama daug ir jie dominuoja skonyje.

Tiesa, neapsigaukite – termiškai apdoroti česnakai neapsaugos jūsų nuo rudeninių sveikatos negandų; gera žinia – jie neturi specifinio kvapo, todėl tokią sriubą galima valgyti nesibaiminant, kad vėliau bus nepatogu bendrauti su žmonėmis.

Produktai

2 galvutės česnako, nuluptos iki švarių skiltelių

2 svogūnai, nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais

1 poras – nuplautas ir susmulkintas, įskaitant tamsiai žalius jo lapus

2 bulvės – nuplautos, nuskustos ir supjaustytos kubeliais

sultinys – daržovių ar vištienos – kokie 1,5- 2l.

riebi grietinėlė – 200ml

druskos, maltų juodųjų pipirų

itališkų prieskonių šaukštelis – idealiu atveju būtų šviežios kapotos prieskoninės žolelės (raudonėlis, petražolės, bazilikas)

aliejaus kepimui

skurdintų šviesios duonos skrebučių pateikimui

Gamyba

Storadugniame puode reikia įkaitinti kelis šlakelius aliejaus ir jame apkepti svogūną, česnako skilteles ir porą ~5min.

Suberti prieskonius, bulvių kubelius ir pamaišius paketi dar porą minučių.

Supilti sultinį ir užvirus lėtai pavirti ~25min.

Puodo turinį per porą kartų sutrinti virtuviniu mikseriu iki vienalytės masės be stambių gabalėlių, grąžinti atgal į puodą, vėl užkaisti.

Supilti grietinėlę, pasūdyti pagal skonį. Vos užvirus nukaisti.

Pateikti dubenėliuose, ant viršaus užbarstant skrebučių. Tinka užberti smulkiai kapotų petražolių.

Lengva, bet soti. Švelni, kreminė ir šiek tiek pikantiška itališko stiliaus sriuba vėsiems rudens vakarams, kuri puikiai tiks kaip pagrindinis patiekalas vakarienei.

Skanaus!