Žiema – šildančių ir guodžiančių sriubų metas. Šiai gruodžio pradžiai turiu jums lengvą, gardžią ir sočią (o norint – ir šiek tiek aštroką) trintą pomidorų sriubą.

Tiesą sakant čia turėtų būti naivus romantiškas tekstas, kokius yra įprasta rašyti maisto bloguose, tačiau lankytojų veiklos analizė rodo ką kita: jie (t.y. jūs, mano malonūs skaitytojai) ateinate pagal raktinius žodžius paieškoje, praleidžiate visą romantiškai snarglėtą pradžią ir skrolinat tiesiai iki recepto. Todėl vidutinis jūsų apsilankymas viename puslapyje trunka ne ilgiau nei 30 sekundžių. Ir tai – faktas.

Na, tai negaiškim tuščiai vieni kitų laiko – štai receptas:

Trinta pomidorų sriuba su Čederio sūriu

  • 2 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse (2x400ml)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 geltonasis svogūnas
  • 1,5l vištienos arba daržovių sultinio
  • 200g Čederio sūrio
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
  • šaukštelis cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kubeliais smulkintus svogūną ir česnaką kol suminkštės.
  2. Sudedame pastą ir suberiame miltus, pakepame apie minutę, kad pasta ir miltai paskrustų.
  3. Į virtuvinį plaktuvą supilame konservuotus pomidorus su sultimis ir keptuvės turinį.
  4. Viską smulkiname kol gausis vienalytė tyrė, ją supilame į puodą su verdančiu sultiniu.
  5. Beriame paprikos miltelius ir cukrų, gardiname juodaisiais pipirais, šiek tiek druskos.
  6. Suberiame tarkuotą čederio sūrį ir išmaišome, kad jis ištirptų sriuboje.
  7. Sriubai užvirus paverdame minutę - kitą ir pateikiame dar karštą pabarstydami duonos skrebučiais.

Norint pateikti dar sočiau ir kiek aštriau galima papildomai užbarstyti tarkuoto Čederio sūrio ir aitriosios paprikos dribsnių.

O šiaip sriuba gavosi tokia pomidorinė pomidorinė – tarsi kas būtų pakaitinęs pomidorų sultis iš pakelio. Absoliuti pomidorinės sriubos klasika.

Beje, man ši sriuba gavosi gal kiek skystoka, nei norėčiau, todėl verta sultinio kiekį mažinti iki 1l. Ir gal pakaitinti kiek ilgiau, kad miltai labiau sutirštintų sriubą. Bet tai jau kitą kartą.

O dabar tradiciškai belieka palinkėti skanaus!

Tiesa, nuotrauka iliustracijai pasiskolinta iš nemokamų nuotraukų bibliotekos Pixabay, bet jūs greičiausiai to nesužinosite nes iki čia nebeskaitėte ir jau uždarėte šį puslapį savo naršyklėje. Tai tiek to.