Lęšiai yra nebrangus, tačiau daug naudingų savybių turintis produktas yra populiarus viso pasaulio virtuvėse. Jie yra maistingi, turi daug kalio ir kalcio. Net yra teigiama, kad reguliarus jų vartojimas padeda lengviau susidoroti su stresu ir ramina nervus.

Ar tikrai yra taip – negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Mat aš lęšius atradau gana neseniai. Jie skanūs, gana greit išverda (jų nereikia iš anksto mirkyti) ir galėtų būti puiki pamaina ryžiams sriubose.

Štai vienas vegetariškos pomidorų sriubos sriubos receptas, kuriai nereikia ypatingų produktų ir ją galima pasigaminti ir žiemą.

Pomidorų sriuba su lęšiais

  • 2l daržovių sultinio
  • 2x400ml skardinės konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 1 puodelis lęšių
  • 3 bulvės
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai arbai 1/2 šaknies (gumbo)
  • 2 svogūnai
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • džiovintų žalumynų - bazilikas, raudonėlis, petražolės ir kt.
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 3 šaukštai sojos padažo
  • aliejaus daržovių kepimui
  1. Puode įkaitiname aliejų ir apkepame kubeliais pjaustytus morkas, svogūnus, salierus ir česnakus
  2. Beriame prieskonines žoleles ir dedame pomidorų pastą, maišydami pakaitiname, kol pasklis prieskonių aromatai
  3. Sudedame pomidorus su sultimis iš skardinių, supilame sultinį
  4. Puodui vėl užvirus beriame lęšius ir kubeliais smulkintas bulves
  5. Sūdome, gardiname pipirais, uždengiame ir leidžiame pavirti ~30min. kol lęšiai taps minkšti
  6. Nukaičiame, ragaujame ar netrūksta druskos, dedame sojos padažą ir pateikiame su minkšta balta duona.

Dėl pomidorų sriuba gali turėti nemažai rūgštelės, jei jums per stipru – įdėkite šaukštą cukraus, jis šiek tiek kompensuos rūgštį. Dar galima kartu su žolelėmis berti saldžiosios paprikos miltelių, ji suteiks papildomą aromatą ir ryškesnę sriubos spalvą. Jei neturite daržovių sultinio – naudokite paprastą vandenį.

O apskritai – tai soti daržovių sriuba, nebrangi ir paprasta pagaminti. Labai sušildanti žiemišku metu.

lęšių sriuba

Ši sriuba gali būti puiki alternatyva klasikinei pomidorų sriubai su ryžiais. Sriuba gardi tą pačią dieną, ir kitą – kiek pabrendusi ji tampa dar tirštesne.

Skanaus!