Artėja šv. Valentino diena…

TA DIENA kai mes visi staiga panyrame į meilės ir lipšnumo debesį, imame svajingai šypsotis, dovanoti merginoms ir moterims gėles, šokoladą ar netgi pasiryžtame pakviesti jas į pasimatymą!

O jeigu neužtenka drąsos, tai bent nutaikę momentą kai niekas nemato kur nors priklijuojame raudoną širdelę. Bet kur – ant stalo, monitoriaus, automobilio lango. Kad tik pastebėtų ir galvotų: kas jis, tas mano slaptasis gerbėjas…?

Aš savo skaitytojus irgi myliu, bet myliu nuoširdžiai ir iš visos širdies. Todėl Valentino dienos proga aš dovanoju jums ne šiaip širdį – aš dovanoju jums visą dubenį širdžių. Išsirinkite bet kurią, arba – visas vienu metu! Jos skirtos jums!

širdelių sriuba

  • 500g. vištienos širdelių
  • 500g. ančiukų širdelių
  • 1 svogūnas
  • 1 didelė morka
  • ketvirtis saliero gumbo
  • 3 vidutinės bulvės
  • 2l sultinio
  • aliejaus kepimui
  • 100ml balto sauso vyno
  • krapų lapelių, svogūno laiškų, petražolių lapelių
  • lauro lapas, druska, juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  1. Perrenkam širdeles, nupjaustom riebaliukų perteklių ir neestetiškas dalis
  2. Svogūną, salierą ir morką nulupame, supjaustome šiaudeliais
  3. Dideliame puode įkaitiname aliejų, beriame svogūną, salierą ir morką vienu metu ir apkepame kol daržovės suminkštėja
  4. Beriame širdeles ir apkepame kartais pamaišant, kad jos paskrustų
  5. Pilame vyną, kaitinant nugariname alkoholį
  6. Sūdome, pipiriname, dedame lauro lapą ir pilame sultinį
  7. Kai viskas užvirė - sumažiname kaitrą ir einame lupti bulvių
  8. Nuluptas bulves smulkiname šiaudeliais, beriame į sriubą
  9. Verdame 15min. Bendras gamybos laikas šiuo metu bus jau virš 30 min.
  10. Paragaujame ar netrūksta druskos, sūdome papildomai kiek reikia, beriame smulkiai kapotus žalumynus ir nukaičiame
  11. Leidžiame pabręsti ~10min. ir pateikiame

Aš nesu didis širdelių sriubos gerbėjas, tačiau mano Mylimoji tiesiog miršta nuo jos skonio. Tai negi gaila pagaminti? Juolab, kad sriuba paprasta ir pagaminama gana greitai.

Sultinys nėra privalomas, galima naudoti vandenį. Nuo širdelių ir apkeptų daržovių jau bus stiprus skonis. Bet sultinys duos papildomo sotumo, turtingumo skonyje bei atgaivos ligoniams. Deja, šiuo metu ne tik Valentinas, bet ir Gripas siaučia mūsų apylinkėse, ir dar nežinia kuris iš jų influencina labiau. Tikiu, kad ši sriuba pamaitins ir suteiks jėgų sergantiems.

širdelių sriuba

Nesinori visko pabaigti liūdna nata, todėl jei nešvenčiat Valentino – šekit seną, užgrūdintą juokelį ta proga:

-Gerbiamoji pardavėja, paduokite man prašau tą rožinį pliušinį užpakalį!

-Kaip jūs drįstate! Čia ne užpakalis! Čia – širdis!

– Gerbiamoji (pavargusiu balsu) Aš jau 30 metų esu kardiochirurgas. Aš žinau kaip atrodo širdis. Paduokite, prašau, man tą rožinį pliušinį užpakalį…

Neliūdėkite! 😉