Apleidau savo mėgstamą valgių sritį – sriubas, labai atsiprašau, pasitaisysiu. Ir pažadą pradedu nuo labai paprastos, gana greitai paruošiamos ir tikrai sočios bei gardžios taco sriubos. Taco (tariama tako) – tradicinis Meksikos patiekalas, primenantis tirštą troškinį, patiektą kukurūzinės tešlos paplotėlyje – tortilijoje. Įdarų būna visokių visokiausių, todėl ir taco pasirinkimas yra labai platus. Taco iš esmės yra ir populiarus gatvės maisto atstovas, todėl nenuostabu, kad išplitęs po visą pasaulį jis įkvėpė maisto mylėtojus naujoms improvizacijoms. Ir jau nebeaišku nei kada, nei kam atėjo toks keistas įkvėpimas šį patiekalą paversti… sriuba. O ką? Na, sriuba ir sriuba. Kiek primena čili troškinį, tik su papildomais pateikimo būdais. Šis patiekalas patogus tuo, kad jo, kaip ir čili troškinio, galima per kartą pagaminti tokį kiekį, kokį didžiausią puodą turite. Be to jis gardus ir sotus, todėl laisvai gali būti kaip pagrindinis patiekalas vakarėlio metu. Ir jis nebrangus – vadinasi bandydami grupę alkanų žmonių jums nereikės kreiptis dėl paskolos pas bobutę. Labai patogu.

Produktai – juos beveik visus matote nuotraukoje viršuje, bet nepakenks sudaryti sąrašą:

  • 400g maltos jautienos
  • svogūno galva
  • žalias čili pipiriukas
  • po skardinę baltų ir raudonų pupelių
  • viena skardinė kukurūzų
  • skardinė smulkintų pomidorų savo sultyse
  • Taco prieskonių mišinys
  • keli šaukštai pomidorų pastos
  • aliejaus kepimui
  • druskos pagal skonį
  • koks litras vandens, gal kiek daugiau  – pagal norimą tirštumą

Papildomai reikia pasirūpinti pateikimui skirtais produktais – juos rinkitės iš tų, ką mėgstate. Arba rinkitės visus, jei norisi gausiai ir prabangiai :

  • tarkuoto puskiečio sūrio
  • svogūnų laiškų
  • avokado
  • būtinai – tortilijos traškučių (dar žinomų kaip kukurūziniai čipsai)
  • laimo skiltelė
  • kalendros lapeliai
  • riebios, tirštos grietinės. Apie pateikimą dar kiek vėliau grįšime.

Gamyba irgi nesudėtinga:

  • dideliame, geriausia storadugniame, puode įkaitiname aliejų ir apkepame kubeliais pjaustytą svogūną ir maltą jautieną
  • dedame pomidorų pastą, smulkintą papriką ir paskrudiname pamaišydami kelias minutes.
  • beriame prieskonius, pomidorus, nukoštas pupeles ir kukurūzus
  • įpilame puslitrį vandens ir mentele stropiai nugramdome kas priskrebo prie puodo dugno
  • pilame dar vandens tiek, kad būtų tiršta sriuba / skystas troškinys, paliekame viskam smagiai pukšėti 15min.

Ragaujame, jei reikia – sūdome ir patiekalas paruoštas. Galima pateikti.

Pateikiamas pagal klasiką šis sriubinis troškinys dubenėliuose, uždedant šaukštą tirštos grietinės, užbarstant kietuoju sūriu, traškučių trupiniais ir kapotais žalumynais. Jei norisi – galima prie patiekalo padėti ketvirtį laimo, idant valgytos pasišlakstytų pagal norą. Ir į dubenėlį galima dėti pjaustyto skiltelėmis avokado, bus dar sočiau. Papildomai reikia dubenėlio su traškučiais, kad norintys galėtų papildomai jais pasmaguriauti.

Man šis patiekalas patiko tuo, kad yra turtingas skoniu, bet nėra labai aštrus – saikingai, tiek kiek norisi. Skanus, guodžiantis ir labai sotus – dubenėlio užteko labai ilgam, kol vėl pajutau alkį. Ir svarbiausia – kažkuo kitoks, naujas, nepabodęs. Rekomenduoju, kai norėsis kažko greit, sočiai ir nebrangiai pasigaminti. Skanaus!