Sinoptikai žada, kad lietūs pagaliau baigėsi ir pas mus grįžta karšti ir saulėti orai. Metas, kuomet nesinori valgyti nieko sunkaus, riebaus, sotaus – ieškome ko nors, kas būtų lengva, gaivu, sotu ir nelabai kaloringa. Tokiais atvejais labai tinka ši lengva ir gaivi mišrainė, pagaminta iš virtos vištienos ir šviežių agurkų. Šios mišrainės prabangioji versija yra vadinama Aceceli ir gaminama Kaukaze, naudojant keptas paprikas, keptus baklažanus, viską užbarstant granato sėklomis ir t.t. Aš pagaminau supaprastintą šios mišrainės versiją, kuriai reikia mažiau laiko, pastangų ir produktų.

Gaivi mišrainė su vištiena

  • 500g. vištienos krūtinėlės
  • 500g. šviežių agurkų
  • 250g. majonezo
  • 200g. sūraus baltojo sūrio salotoms (Feta, Fitaki ar panašaus)
  • pluoštelis svogūnų laiškų, krapų, kalendrų ir petražolių
  • juodieji pipirai, saldžiosios paprikos milteliai, aitriosios paprikos dribsniai
  • 2 lauro lapai
  1. Vištienos krūtinėlę išverdame (~30min. virimo) su juodaisiais pipirais ir lauro lapais.
  2. Atvėsus supjaustome skersai į tris dalis ir rankomis suplėšome į mažus gabalėlius arba supjaustome šiaudeliais
  3. Agurkus sutarkuojame stambiai ir nusunkiame sultis
  4. Žalumynus smulkiai sukapojame, sūrį supjaustome mažais kubeliais
  5. Visus paruoštus produktus sudedame į dubenį. apibarstome malatais pipirais, saldžia ir aitria paprika, išmaišome rankomis
  6. Dedame majonezą ir atsargiai įmaišome.
  7. Uždengiame dubenį ir dedame į šaldytuvą atvėsti valandai ar dviem. Patiekiame dubenėliuose.

Mišrainė vėsinanti, gaivi ir labai soti. Neįtikėtinai gerai čia tinka kalendra ir kartais blykstelinčios aitriosios paprikos natos. Druskos visai nereikia, mat jos užtenka iš sūrio ir majonezo.

Mišrainė gausi baltymų, todėl gan mikliai pasotina, bet neapsunkina, sotumo jausmas išlieka ilgam. Nededant svogūnų laiškų tokią mišrainę galima gamintis iš vakaro kaip lauknešėlį į darbą pietums.

Skanaus!

Straipsnyje pateikiama iliustracija paimta iš pexels.com ir yra asociatyvinė.