Cukinijų sezonas niekaip nesibaigia mano virtuvėje, todėl aš ieškau naujų būdų jas suvartoti. Šį kartą tai – ryžiai su daržovėmis ir tame tarpe – cukinijomis. Patiekalas toks gana įdomus, kažkas tarp risotto ir vegetariško plovo. Vienok gardus, aromatingas, lengvas – kaip tik karštos vakaro dienos pabaigai vakarienei. O svarbiausia – patiekalo gamyba paprasta, gana greita ir savikaina labai žema.
Ryžiai su pomidorais ir kitomis daržovėmis
- 1 svogūno galva smukinta kubeliais
- 2 smulkintos česnako skiltelės
- 2 dideli pomidorai, supjaustyti stambiais kubeliais
- 2 raudonos paprikos, pjaustytos kubeliais
- 1 vidutinė cukinija, supjaustyta kubeliais
- pluoštelis kapotų petražolės lapelių
- 1 stiklinė ryžių
- 1,5 stiklinės vandens
- druska, pipirai, šiek tiek kumino ir kario miltelių
- keli šlakeliai alyvuogių aliejaus
- 50g sviesto
- Storadugniame puode kaitiname aliejų ir sviestą kol jis ištirps.
- Suberiame svogūną ir česnaką, apkepame ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs.
- Beriame papriką ir cukiniją, pamaišydami pakepame 2-3min.
- Beriame ryžius, prieskonius, pomidorus ir petražoles išmaišome.
- Supilame vandenį ir atsargiai maišome, kol vanduo užvirs.
- Uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį iki mažos ir uždengę troškiname 20min.
- Nukaičiame ir leidžiame pabręsti dar 5min.
- Tada nudengiame, švelniai papurename ryžius, užbarstome kapotais žalumynais ir pateikiame.
Prieskonius, tiesą sakant, galite rinktis savo nuožiūra – jei nemėgstate kumino ar kario, tuomet berkite kitus prieskonių mišinius, kuriais mėgstate gardinti ryžių patiekalus.
Šis patiekalas skanus ką tik pagamintas, gardus ir pašildytas kitą dieną. Gali būti pateikiamas arba kaip nedidelė karšto užkandžio porcija, kaip pagrindinis vegetariško stiliaus patiekalas arba naudojamas kaip garnyras vištienos patiekalams.
Beje, paprika ir cukinija padažui suteikia savito saldumo, todėl nepasigaukite – gali pasirodyti, kad trūksta druskos. Iš tiesų greičiausiai taip nėra. Juk nepamiršote pasūdyti? 😉